Om oss

Bakgrund

Jag hade två huskatter som tidigare ägare berättade innehöll: 50% SkogSkatt, 25% perser och lite Angora. De kallades Tristan och Isolde de var blåtigré korthåriga huskatter (bondkatter).
Tack vare detta ville jag ha en gråspräcklig SkogSkatt när Jeppe och jag flyttade ihop, för katt skulle vi ha. Vi åkte och skulle bara titta på Junix och Skussi men det gick ju inte att bara titta, så nu var vi med två svartvita katter (vit medaljong).
Stamnamnet S*Gersimis fick vi den 13/4-2000 och glädjen var stor. Gersimi är dotter till fruktbarhetsgudinnan Freja i Nordisk mytologi och namnet betyder smycke.
Vi tyckte att namnet passade utmärkt till en uppfödning av Norsk Skogkatt. Alla skogisbebisar är små smycken  Vill du läsa mer om fornnordisk mytologi, besök då Ginnungagap, en väldigt innehållsrik sida som är värd ett besök om man är det minsta intresserad.

 S*Gersimis – de första Norska Skogkatterna

MEN så trillade jag förbi S*Gullkragens hemsida och se där fanns han, den gråspräckliga SkogSkatten <3 S*Gullkragens Bacchus (på bild) svartsilvertigré och vit Norsk Skogkatt jag föll som en fura <3 (ja han var min Skatt och ögonsten).
Nästa katt var S*Aristo Limaz Zamira Fox som vi hittade av ren slump.
Tina åkte till Göteborg för att titta på kattungar och gå på kattutställning. Ingrid hade lediga kattungar och Tina fick bestämma vilken av kattungarna hon ville ha och valde ”Mira”, en ganska liten men massiv och högbent flicka. Hon var svartsilversköldpaddstabby och vit.
Nu var planerna på en uppfödning igång och inte kan man klara sig utan en röd katt  Vi letade efter en röd hona utan vitt och hittade till slut S*Trollgumman’s Felicia som var ett bedårande yrväder. Hon var en lång tjej med vacker profil och höga ben. Hon var den pratglada som pratade jämt, vi kunde ha långa diskussioner hon och jag.
Det visade sig att Bacchus var infertil och en hane behövdes. Denna gången var det Ingrid som fick bestämma (vilket hon gjorde med den äran). Det blev en svartvit kille, EC S*Aristo Limaz Chriz Jagger som hade en otrolig benstomme och profil. Han har  utmärkt sig en hel del på utställningar. Detta är en katt som vi verkligen är supernöjda med. Han har blivit en STOR och tung katt, runt sju kilo vid 11 månaders ålder. Han vägde 8.1 kilo som högfertil och inte det minsta tjock <3

 S*Gersimis – Bebisarna

Det blev sex kullar underbara Skogkatter mellan 2000 och 2005. Den sista kullen blev kvar i sin helhet pga olika orsaker. Dels så var det en ”olyckskull” Starman 10 månader parade farmor Zamira som inte alls visade att hon löpte, såhär skrev jag om kullen när det begav sig.

”Vi har fått en kull, man ska ju vara försiktig med vad man önskar var det någon som sa. Mamma till kullen är Zamira och pappa till kullen är Starman som fortfarande går här och skrotar, det var väl inte riktigt vad jag hade planerat då då, men jag talade ju om för Zamira att hon skulle få vänta ett tag med att få barn, då tog hon saken i egen tass och släppte till utan att löpa. ”Du ska minsann inte bestämma vad jag ska och inte ska!” Hon älskar att vara mamma och hon är en fantastisk mamma.
Jag hade inte för mitt liv misstänkt att hon var dräktig, så hon är vaccinerad 2 veckor in i dräktigheten … sen har ju jag gått och funderat på om hon har ätit järnet för lite fet har hon ju blivit. Jag menar jag vände upp och ner på henne och fiiiina vita tuttar *pust* hon är iaf inte dräktig…. Efter ett tag började jag undra om hon har mask??? … men nej … en natt i 7:e veckan kom hon och lade sig på min mage ….då la jag händerna på hennes mage och konstaterade att maskar sparkar inte så ? och på den vägen är det… 
De är födda 050515 tidigt på morgonen. Av någon anledning så vakade jag 03,50 och första bäbisen är född klockan 4″

14% inavel är inte riktigt vad jag tycker är roligt. MEN jag hade kvar Starman till 9 november 2014, han var en av de absolut hjärtigaste katterna jag haft.

Ialla fall så mådde jag väldigt dåligt 2005 och därav så annonserade jag inte (jag gjorde i princip inget, satt mest och grät i ett hörn), Så det blev ett uppehåll på ungefär 10 år när det gäller allt vad avel och uppfödning. Katterna har jag behållit och tyvärr så fick jag ta bort fyra katter 2014. Kvar är än idag är Azurite från stenkullen. Junix gick tyvärr bort i April 2016 då 18+ år gammal.

ISP-kullen Födda 2002-05-05
Pappa: GIC S*Aristo Limaz Chriz Jagger
Mamma: IC S*Aristo Limaz Zamira Fox
B Cherry Access NFO d
B Crosswind NFO d 09 63
Black Silver Crystal NFO ns
M-Linuxkullen Födda 2003-01-22
Pappa: GIC S*Aristo Limaz Chriz Jagger
Mamma: CH S*Trollgummans Felicia
Mandrake Linux NFO d 24
Mastodon Linux NFO d 24
Miracle Linux NFO d 24
C-Linuxkullen Födda 2003-08-25
Pappa: EC S*Aristo Limaz Chriz Jagger
Mamma: IC S*Aristo Limaz Zamira Fox
Coyote Linux NFO ns
Caldera Linux NFO n09
Cosmic Chaos Linux NFO n09
Caixa Magica Linux NFO f09
Cosix Linux NFO d09
Bowiekullen Födda 2004-05-23
Pappa:S*Gersimis B Crosswind NFO d 09 63
Mamma: S*Pysida’s Fortuna NFO ns 09 22
Soul Love NFO g 09
Shining Star NFO g 09
Starman NFO ns 09
Startrek-kullen Födda 2004-06-13
Pappa: GIC S*Ulvborgen’s Enterprise NFO n 09
Mamma: IC S*Aristo Limaz Zamira Fox NFO fs 09 22
Alpha Leonis NFO ns 09 22
Alpha Majoris NFO n 09
Alpha Proxima NFO f 09
Alpha Omicron NFO ds 09
Stenkullen Födda 2005-05-15
Pappa:S*Gersimis Starman NFO n 09
Mamma: S*Aristo Limaz Zamira Fox NFO fs 09 22
Azurit NFO ns 09
Ametist NFO fs 02 21
Aragonit NFO ds 02 21
Akvamarin NFO g 01 21

 S*Gersimis – Idag

Jeppe och jag flyttade isär 2003 och sen flyttade vi ihop som bror och syster nov 2013. Katterna som gick bort 2014 var S*Pysida’s Elba, S*Trollgummans Felicia, S*Gersimis Alpha Leonis och 9 november S*Gersimis Starman.

Jag hade ritat massa hjärtan på en katt på FB utan att ha en tanke på att köpa ny katt, när jag kom hem från veterinären så är det första jag ser denna katt, han är till salu och jag kastar mig på telefonen och ringer Bibbi. Talar då om att det är en impuls och att jag behöver tänka över helgen. Jo så blev det så fick jag hem älskade vackra Echo. Det gick en månad och mina stackars gamlingar håller på att få hjärtinfarkt på busfröet. Så jag gör ett upprop på FB, jag har alltså inte råd att köpa mig en katt till men då hör Johanna av sig och vill omplacera Tazzan som är en månad yngre än Echo. Med förbehållet att om det blir operation av benet igen så får jag vara beredd. Jag var beredd. Tazz fick en ok-stämpel på benet i augusti. Tazz fick en kull hos Johanna 27 augusti. Han blev min på pappret 4 november.
Killarna blev en match på en gång, funkade utmärkt. <3
Den 6 april ser jag en profilbild på Esme nyfödd och blev handlöst kär <3 hon blev min för min första lön ? i Slutet av Juli. Och i september 2016 så blev jag med Silversessa, som jag har velat ha en silverkatt, Kitty <3
S*Beyond Echo Beach på bilden

Idag är det jag Tina och Ulrika som har stamnamnet tillsammans. Ulrika bor i Solna tillsammans med ett gäng människor och katterna Chikorita, Chingling och Chinook.
Jag Tina har flyttat till Uppsala och bor i eget litet hus, till sommaren 2020 får jag förhoppningsvis hjälp att bygga en rastgård till katterna, Echo, Tazz, Esme, Kitty och Inez

 S*Gersimis – Tack

Tack Jonna (S*Gullkragens), Ingrid (S*Aristo Limaz), Rosmarie (S*Trollgummans), Inger (S*Pysidas), Bibbi (S*Beyond), Johanna (S*Tigerögas), Susanna (S*Kronängens) och Catherine (S*Isgårdens) för att jag har fått köpa dessa underbara katter av er. Ett tack till dem vi köpte fantastiska Junix och Skussi av också.

Ni är alltid välkomna att ringa och prata ”skogis” eller bara prata katt.

Tina Laine och Ulrika Jonsson