Fotograf

Om MyyZz eller Tina Laine!

Jag har plåtat väldigt mycket sedan slutet av 2015, jag försöker utvecklas hela tiden, går kurser på nätet och youtubar massor. Har också prenumererat på Moderskeppet ett år och lärde mig väldigt mycket där också.
Jag har också gått kurser i analogt foto på 90-talet och då plåtade jag mycket + att jag framkallade alla mina bilder själv, allt från framkallning av rulle till att framkalla bilder. Sjukt roligt.

Jag fotograferar i första hand katter av alla de slag, när vi har bebisar så blir det nästan bara bebisbilder. Jag brukar våldgästa hos mina vänner som har katter och plåta.

Min utrustning idag är min älskade Nikon D750, en fullformatskamera som jag älskar.
Jag plåtar mest med min Sigma 35 mm f/1 4 dg hsm art och även min Sigma APO dg 70-200 f/2.8.
Min stora önskan är ett 24-70 f/2.8-objektiv, Tamrons verkar vara ett bra val där med tanke på pris och kvalité.
All framkallning och redigering av bilder gör jag i första hand i Lightroom som jag behärskar utmärkt idag, tack vare kurser på nätet. Jag gör öven lite finlir i PhotoShop, men jag är ingen hejjare på det.

Jag gillar även att designa hemsidor mha WordPress, tycker det är roligt att layouta och designa!


Jag håller på med en fotoutmaning för att försöka få till kreativiteten i mitt fotograferande och även för att utmana mig själv och inte bara plåta i mina comfort zones. Visst är det fantastiskt roligt att plåta katter men kanske inte bara 😀
Har du några frågor eller funderingar, skicka gärna ett mail eller kontakta mig på FB.

Några Youtubefavoriter:

Jag har även gått en Lightroomkurs på Shaw Academy, vill gärna gå hela Masterkursen i foto men pengarna räcker inte till just nu.

Har du några tips som kan vara roliga? Shoot, jag är intresserad av att lära mig nya saker hela tiden.

Bilden är inspirerad av Serge Ramelli, det är även hans himmel som jag bytt ut i PS.